PRIMUL STAT MASONIC

Elitele isi atribuie rolul-cheie in acest conflict cauzat de taxele ridicate la comertul cu ceai. Revenind la George Washington, acesta a devenit primul presedinte american, intre 1789-1797.

Multi stiu ca Washington a fost, mai intai de toate, generalul Armatei Continentale americane, cel care a incheiat, in 1783, Razboiul de Independenta cu un succes rasunator, ale carui consecinte le traim si astazi. In cadrul Tratatului de Pace de la Paris, din 3 septembrie 1783, Declaratia de independenta conceputa de francmasonii Jefferson si Franklin a fost recunoscuta.

Formarea Marii Loji din Carolina de Sud este atribuita acestui moment din istoria Americii. Apartenenta la masonerie a lui Washington – inca din 1752 – l-a ghidat in viata si l-a ajutat sa ajunga acolo unde si-a propus. In 1797, intr-un discurs in fata Marii Loje din Massachusetts, generalul a promis ca va promova, prin orice mijloace, onoarea si prosperitatea Masoneriei.

Constitutia masonica elaborata, in 1786, cu doar un an inaintea Legii fundamentale a Americii prevedea, intre altele, ca in fiecare stat american sa existe o guvernare masonica, guvernata de un Consiliu Suprem de grad 33. Primul consiliu Suprem a fost creat la Charleston, in Carolina de Nord, sub denumirea Consiliul-Mama al Lumii.

La patru ani de la sfarsitul razboiului, masonii americani au redactat Drepturile Omului, document care, in opinia unora, ar fi servit drept model celebrelor Drepturi ale Omului si Cetateanului din Franta, din 1789 si, respectiv, 1793.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: